Besparen met isolatie

Het winter seizoen is in volle gang en dat betekent dat we massaal gaan stoken binnenshuis. Een gemiddeld huishouden verbruikt 1500 m3 gas en dat is per jaar goed voor ongeveer een bedrag van €950,00, een behoorlijk bedrag. Om slimmer te stoken en dus minder te verbruiken zijn er gelukkig veel tips, lees onderstaande eens door en zorg voor een besparing op de energierekening!

Door inzicht te krijgen in het verbruik krijg je automatisch grip op de energierekening. Je kunt zien welke producten wat verbruiken en waar je precies kunt besparen. Veel energieleveranciers bieden een thermostaat aan welk meer inzicht geeft in het verbruik, vraag eens na bij jouw energieleverancier wat de mogelijkheden zijn.

Omdat 80% van het gasverbruik op gaat aan de verwarming, kan je daar behoorlijk besparen. Een programma instellen op jouw thermostaat zorgt ervoor dat je alleen stookt wanneer dat ‘nodig’ is. Wanneer je niet thuis bent of slaapt is het namelijk helemaal niet nodig om te stoken en is het dus veel efficiënter om de verwarming op die momenten laag te zetten. Stook ook niet in ruimtes waar er niet of nauwelijks wordt geleefd.

Zuinig stoken levert een behoorlijke besparing op. Hoeveel er precies bespaart wordt is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de isolatie van de woning.

Het verschil van de woning vertelt ook een hoop over het energieverbruik en besparing. Een appartement is omringt door omgevingswarmte van de buren, hierdoor is het gasverbruik in een appartement laag.  Bij een vrijstaande woning is dit dan weer een heel ander verhaal, dit omdat zoals het woord het al zegt de woning geen gebruik kan maken omgevingswarmte.

Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder gas, en wil je investeren in jouw woning maar ook besparen dan is na- isolatie een zeer goede keuze. Voor spouw, vloer en bodemisolatie ben je bij SCHOTGROEP Isolatie aan het juiste adres.